Optimum/prime

Optimum Prime je nastao iz potrebe za optimizacijom procesa proizvodnje i pakovanja. Radimo na efektivnom smanjenju potrošnje ambalažnog materijala, kartona, streč folije, PET pretformi, samolepljivih traka i efikasnijem korišćenju prostora na paletama. Sve je uvek savršeno kao tetris, ništa manje ili više nego što treba.

Napravili smo program u koji ubacimo sve informacije koje skupimo i sa preciznošću od 95% nam ukaže gde se baca materijal i gubi na prostoru i kako da se u milimetar svi resursi optimizuju.

Ideja je da sa ukažemo klijentu na bespotrebne troškove i u stvari ogroman skriveni profit u njegovom proizvodnom procesu. I sve samo promenom pakovanja, čak naše pakovanje bude toliko savršeno da postane bezbednije i isplativije za transport. Jer radimo sve proračune fizike i mogućih sila gravitacije, turbulencije, dinamike, statike i savršenim proračunom menjamo načina pakovanja.

Mi provodimo sate analizirajući sva moguća rešenja, o opcijama za klijenta, pričamo sa radnicima koji svakodnevno dolaze u dodir za proizvodom. Oni su zlato svake kompanije. Znaju svaku mašinu, etiketu, poklopac, dobavljača, samo ih treba pitati prava pitanja i znati tačno šta s tom informacijom.

I pošto nam je pronalaženje rešenja skroz organsko i uvek drugačije jedva čekamo da ga pronađemo i uzbudimo se oko rešenja kao da je naša fabrika. A klijent dobija zaradu kao iz rukava.

A od skoro to isto radimo i sa proizvodnim procesima i rezultati su iznenađujući, za vlasnike kapitala – naravno!

Ostale objave